Sunteți aici: » Tabere » Tabere sociale

Tabere sociale

Tabere sociale

Luni, 28 septembrie 2015

                În 2015 au fost trimiși 190 de elevi proveniți din Centre de asistență maternală. Aceștia au fost trimiși în trei serii după cum urmează:

                 În prima și a doua serie au fost trimiși în perioada 12.07-17.07.2015,respectiv 18.07-23.07 un număr de 80 de elevi şi 8 însoţitori (asistenţi maternali DGASPC CV), care şi-au petrecut vacanţa la Tabăra Căsuţe Piatra “Perla Land” din localitatea Costineşti, judeţul Constanţa.

                 Elevii au fost trimiși prin intermediul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna (D.G.A.S.P.C.).

 

               În cea de a treia seria au fost trmiși în perioada 24.07-29.07 un număr de 80 de elevi şi 8 însoţitori care şi-au petrecut vacanţa la Tabăra Căsuţe Piatra “Perla Land” din localitatea Costineşti, judeţul Constanţa.

               Elevii au fost trimiși prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

 

 

Vineri, 6 februarie 2015

Tabere sociale

2019

Metodologie tabere sociale 

 

2018

Metodologie tabere sociale 

 


2017

Metodologie tabere sociale

 

 


2016

Metodologie tabere sociale

 

 


Metodologie tabere sociale

Ce sunt taberele sociale?
Taberele sociale sunt minivacanţe (6 zile, 5 pensiuni complete) care se pot desfăşura atât în centrele de agrement din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cât şi în locaţiile agenţilor economici privaţi acreditaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului, care au ca scop integrarea în societate a elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie specială, urmărind socializarea şi relaţionarea grupului.

Cui se adresează?
Taberele sociale se adresează atât elevilor cu burse sociale, cât şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii nr. 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor omului: copii plasaţi la familii/persoane, asistenţi maternali sau servicii de tip rezidenţial din fiecare judeţ, respectiv fiecare sector al municipiului Bucureşti. Ministerul Tineretului şi Sportului suportă contravaloarea serviciilor de cazare, masă şi transport.

Cum pot să mă înscriu?
Elevii, sau după caz, cadrele însoţitoare se pot adresa direcţiei pentru sport şi tineret a judeţului de care aparţin, unde, în funcţie de numărul de locuri alocate pentru acest tip de tabără, pe judeţ, li se va prezenta atât oferta centrelor de agrement din reţeaua proprie, cât şi oferta locaţiilor agenţilor economici privaţi acreditaţi, iar beneficiarii vor alege în funcţie de preferinţe.

Știri