Centrul de agrement Pădureni
Centrul de agrement Pădureni
Întâlnirea națională a Cluburilor Impact și Viața ale Fundației Noi Orizonturi - Pădureni 2014 - 2014. 09. 04 - 07
Reportaj despre Centrul de agrement Padureni - 2014 . 06. 06
Master Class Debate - Pădureni 2013
Teatru forum la Tabăra Multiculturală Națională - Pădureni - august 2013
TABĂRA FUNDAȚIA NOI ORIZONTURI 2014
TABĂRA UBB FSIM Extensia Sfântu Gheorghe 2014
Consiliul Elevilor din Regiunea Centru 2015
Regatul Sălbatic 2015
Tabără Națională „Școala de vară-Pro Democrația” 2015
Masterclass Debate 2015
Caravana taberelor 2015
Centrul de agrement Pădureni se află localizat la poalele Munților Bodoc, într-o zonă cu un potențial turistic ridicat, justificat de către prezența în imediata vecinătate și în zonă a elementelor (valorilor) de patrimoniu atât natural cât și cultural (material și imaterial).
Astfel, regăsim în apropierea Centrului de agrement Pădureni, atât rezervații naturale, monumente ale naturii, Situri Natura 2000, cât și muzee, case memoriale, mănăstiri sau situri arheologice.
În acest sens referitor la valorile naturale, menționăm prezența în apropierea Centrului de agrement Pădureni a două Situri Natura 2000 („Bălțile de la Ozun. Mestecănișul de la Reci și brațul mort al Râului Negru” și „Râul Negru”) dintre care situl de la Reci este desemnat totodată și Rezervație naturală științifică europeană de către Academia Română pentru prezența mesteacănului pitic.
În ceea ce privește elementele de patrimoniu istoric și cultural, Centrul de agrement Pădureni se află localizat într-o zonă marcată de spiritualitate și elemente culturale definită de prezența mai multor muzee („Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni” din Sfântu Gheorghe, „Muzeul Național Secuiesc” din Sfântu Gheorghe „Muzeul Haszmann Pal” de la Cernat, „Muzeul de Artă populară și meșteșuguri” de la Târgu Secuiesc), cât și de prezența unui sit arheologic activ („Situl Arheologic de la Reci” al Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni Sfântu Gheorghe), a unor locașuri de cult cu valoare de patrimoniu (Biserica Reformată Pădureni, Biserica Ortodoxă Bixad)sau mănăstiri(Mănăstirea de la Valea Mare).
Zona de amplasament a Centrului de agrement Pădureni este o zonă montană, de un farmec aparte, la liziera pădureni și în imediata vecinătate a celui mai mare lac de acumulare din județul Covasna.
Nu în ultimul rând, un alt punct de atracție aflat în apropierea Centrului de agrement Pădureni îl reprezintă Ansamblul de Peșteri din Munții Bodoc Baraolt, din Centrul de Agrement Pădureni organizându-se pentru cei doritori trasee turistice de un farmec deosebit.
Căi de acces către Centrul de agrement Pădureni:
- Auto: pe DN11 (E574) dinspre Brașov spre Bacău, la km 40 în localitatea Moacșa se virează stânga către Pădureni, se înconjoară lacul pe partea stânga și după 6 km se ajunge în Centrul de agrement Padureni din localitatea cu acelasi nume.
- Tren: Stația de debarcare este Gara CFR Sfântu Gheorghe, cele 23 km până în tabără, transportul se efectuează contra cost cu autocar, la cererea grupului.
Centrul de agrement Pădureni deține:
- Pavilion central cu 14 locuri de cazare (în camere cu 2-3-5 paturi și grup sanitar propriu); 2 săli de mese cu bucătărie proprie:
-Sală de mese cu 28 de locuri
-Sală de mese cu 60 de locuri;
- 6 Cabane (P+1) având 12-13 locuri de cazare / cabana (în camere cu 2-4 paturi și grup sanitar ce deservește 2 camere)
Menționăm că atât Pavilionul central cât și celelalte 6 Cabane sunt încălzite.
- 1 Cabană având 20 de locuri de cazare în camere de 4 paturi ce funcționează doar pe timpul verii
-1 grup sanitar comun ce deservește cele 2 cabane cât și persoanele campate la cort.
- 1 Cabană cu 2 locuri – Punct Sanitar
- TV cu cablu în clădirea principală;
- Sistem acustic (amplificator și două boxe);
- Teren de sport cu gazon artificial multifuncțional și instalații de nocturnă
- Parcare (12 autoturisme).
Atracții turistice apropiate de Centrul de agrement Pădureni:
Lacul de acumulare Pădureni
Dealul Pivnița Uriașului – Óriáspince-tető
Rezervația naturală Mestecănișul și Lacul Reci
Muzeul etnografic Haszmann Pál – Cernat
Cetatea Ika – Turnul Ciunt – Cernat
Orașul Sfântu Gheorghe
Orașul Covasna
Orașul Brașov