Sunteți aici: » Tineret » Centre de Tineret

Centre de Tineret

Centre de Tineret

Joi, 18 decembrie 2014
 
2018

Curs de formare pentru tineri: Scrierea si managementul propunerilor de finanţare in context ERASMUS+

 
 
 
În perioada 3-5 decembrie 2014 la Sfântu Gheorghe, cu spirijnul DJST Covasna prin Centrul de Tineret Sf.Gheorghe, a avut loc un curs de formare dezvoltat de către ANPCDEFP, împreună cu Reţeaua Naţională a Formatorilor Erasmus+, ca modul de pregătire în vederea sprijinirii procesului de scriere şi management al unui proiect finanţat prin programul european de finanţare Erasmus+.
 
  
 
Cursul abordează teme ca lucrul cu ghidul programului ERASMUS+ şi alte documente relevante pentru domeniul în care se dezvoltă proiectul, identificarea nevoii pentru dezvoltarea proiectului, condiţii de eligibilitate, planificarea activităţilor de învăţare, rolurile organizaţiilor implicate într-un proiect, managementul riscului, cheltuieli eligibile şi alte teme relevante pentru scrierea şi gestionarea unui proiect ERASMUS+.
Evenimentul a fost deschis tuturor pe parcursul a 3 zile şi s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe, cu sprijinul DJST Covasna şi Şcoala Populară de Arte.
Nu s-a perceput taxă de participare, întrucât modulul este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Mai multe detalii despre eveniment, găsiţi pe site-ul http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/1305.
 
Joi, 18 decembrie 2014

Asociatia GRIT, prin intermediul Centrului de Tineret şi Voluntariat Covasna, cu sprijinul partenerilor sai Directia Judeteana pentru Sport şi Tineret –Covasna Primaria Covasna, Prefectura Judetului Covasna, Asociatia Justinian Teculescu, Centrul Plaing si Bugetarii Veseli, a organizat in perioada 12-13 iulie 2014 cursul de Creativitate si Antreprenoriat.

Cursul Creativitate si Antreprenoriat se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 16 şi 20 de ani si este un atelier de tip workshop care se bazeaza pe o metoda de lucru dinamica, interactiva si distractiva, cu exercitii de grup si individuale.
Tematica abordata in cadrul cursului cuprinde:
 • Creativitate si inovatie – defintii/exemple/teorii
 • Exercitii / activitati creative si de improvizatie
 • Deprinderi ale mintii
 • Imaginea de ansamblu – importanta ei in antreprenoriat
 • Comportamente care ne impiedica sa fim creativi / cum se reflecta acest lucru in antrepenoriat
 • Exercitii de spargere ale limitelor autoimpuse
 • Aplicatii practice in deblocarea creativitatii
 • Importanta increderii in antreprenoriat prin folosirea creativitatii
 • Gandirea analitica si gandirea intuitiva in antreprenoriat
 • Metode si tehnici creative aplicate in construirea unei idei
 • Aplicarea ideii tale pe modelul Business Model You – cel mai practic model de antreprenoriat.
Cursul a fost facilitat de catre Alina Kibbel, fondator “Bugetarii veseli”, trainer soft skills si antreprenor social. Alina sustine educatia experientiala, abordand in cursurile sale metode interactive si creative care stimuleaza lucrul in echipa si cunoasterea de sine. Alina are peste 7 ani de experienta ca trainer pentru circa 700 de participanti, iar domeniile de expertiza includ: formator, public speaking, formarea de echipe si echipe eficiente, creativitate si improvizatie, comunicare, managementul oamenilor/echipelor, comunicare, teambuilding. Si-a inceput cariera de trainer in HP Romania unde a format si coordonat propria echipa de traineri, a continuat cu apoi la BRD, DB International si Little London.
Asociatia GRIT isi propune sa le ofere tinerilor din comunitatea locala a judetului Covasna instrumente de dezvoltare personala si profesionala cu ajutorul carora sa-si atinga potentialul maxim. Asociatia isi propune sa organizeze sesiuni de training de scurta sau mai lunga durata care sa satisfaca nevoile de dezvoltare ale tinerilor, sa faciliteze transferul de cunostinte de la persoane care au reusit sa aiba succes in domeniul lor de activitate, sa creeze premizele networkingului intre tineri cu aspiratii si mentalitati similare, sa ofere consultanta tinerilor care vor dori sa puna bazele propriei afaceri sau vor dori sa se prezinte cat mai bine la un interviu de angajare.
Imagini din timpul cursului
Joi, 18 decembrie 2014

 

 

În urma demersurilor inițiate de către DJST Covasna-Compartimentul Tineret, a fost aprobată de către Ministerul Tineretului și Sportului, înființarea Centrului de Tineret Întorsura Buzăului!!!. Ordinul de ministru care certifică acest lucru, poate fi consultat aici

 

_________________________________________________________________________

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna a demarat procedura pentru deschiderea unui Centru de Tineret şi Voluntariat şi în oraşul Întorsura Buzăului dorind să creeze o reţea de Centre de Tineret capabile să ofere programe educaţionale şi de dezvoltare personală tinerilor covăsneni conform obiectivelor şi priorităţilor din Programul de Guvernare 2014-2016 şi a Strategiei de Tineret a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Nota de fundamentare a solicitării pentru deschiderea Centrului de Tineret şi Voluntariat de la Întorsura Buzăului

Știri